Chocolade die het verschil maakt

Een duurzaam chocolade pakket, speciaal voor medewerkers van Vattenfall dat bestaat uit twee melk en twee pure repen en een reep met toegevoegde smaak. Hieronder kun je meer lezen over deze repen, de smaak, de makers en de ingrediënten.

 

Chocolatemakers 40% Dominicaanse Republiek melkchocolade BIO

De reep: De Chocolatemakers kopen de hoge kwaliteit biologische Trinitario cacao voor deze stoere biologische melk reep direct bij de boeren in de Dominicaanse Republiek. De cacaobonen worden op windkracht met het Zeilschip de Tres Hombres vanuit de Caribbean naar Amsterdam gebracht. In hun eigen fabriek, de meest duurzame chocolade fabriek ter wereld, wordt van deze bonen een lekkere reep met volle smaak gemaakt. Bewust, duurzaam en lekker, met zo min mogelijk toevoegingen.
De smaak: De combinatie met op eikenhout gerookt zeezout maakt de smaaksensatie van deze reep compleet: zee, zout, hout en smaken van verre oorden!

De maker: De Chocolatemakers uit Amsterdam hebben een mooie missie: Een volledig duurzame alternatieve cacaoketen bouwen, door directe samenwerking met boeren(coöperaties), bedrijven(retail) en consumenten, om zo te laten zien en ervaren dat de cacaoketen bijdraagt aan betere chocola en een betere wereld!

Ingrediënten: 40% cacaobonen(bio), 25% melkpoeder(bio), 24% suiker(bio), 11% cacaoboter(bio) en op eikenhout gerookt zeezout (bio) (1%).

+ Van iedere reep gaat er 30 cent naar het zeilschip voor onderhoud.

+ De reep is verpakt in vetvrij papier, bedrukt met bio-inkt.

 

Original Beans 42 % Ecuador melkchocolade BIO

De reep: Een harmonieuze en fluweelzachte melkchocolade van de beroemde Arriba of Nacional cacaobonen uit de provincie Esmeraldas in Ecuador. Met de aanschaf van deze chocola steun je de boeren bij het in stand houden van de natuur in het Mache Chindul Ecological Reserve, het Pacifische regenwoud in Esmeraldas.

De smaak: Met een vleugje zout, een heerlijke comfortabele chocolade! Je kunt tonen van karamel en zomerfruit ontdekken.

De maker: Original Beans is een in Nederland gevestigd chocolademerk met een missie. Geef meer terug aan de aarde, dan dat je neemt. Ze beschermen niet alleen de cacao maar ook de omgeving waarin zij groeit, het tropisch regenwoud. Achter iedere Original Beans bar schuilt een verhaal en met iedere reep steunen zij een project in het land van origine. De recepten zijn zorgvuldig ontwikkeld, zodat de verrukkelijke aroma’s van de cacaobonen optimaal tot uitdrukking komen in hun chocolade. Taste the Rare and Preserve it!

Ingrediënten: cacaobonen(bio), cacaoboter(bio), ruwe rietsuiker(bio), melkpoeder(bio), zout (bio) (fleur de sel)

+ Voor iedere verkochte chocoladereep plant of beschermt Original Beans één boom in het gebied waar de cacao vandaan komt. Zo blijven bijzondere boonsoorten en de regenwouden behouden. Door dit ‘One Bar, One Tree’ programma hebben zijn er al meer dan 2.000.000 bomen geplant of behouden.

 

The Other Bar 72% Ecuador donkere chocolade

De reep: Net als de Esmeraldas melkchocolade is voor deze chocolade de aromatische cacao, de Arriba of Nacional uit Ecuador gebruikt. Leuk om de melk en donkere chocolade naast elkaar te proeven en de verschillen te ontdekken.

De smaak: In deze chocolade zijn nibs toegevoegd, die de reep een knapperig element geven. De smaken in deze reep zijn rijk en vol aroma’s. Tijdens het smelten van de reep maak je een ware smaakreis.

De maker: The Other Bar staat voor gelijkheid. Omdat de reep ook in Ecuador wordt gemaakt, komt bijna 50% van de consumentenverkoopprijs in het land van herkomst terecht.

Ingrediënten: cacaomassa, rietsuiker, cacaoboter, cacaonibs, koffienibs, zonnenbloemlecithine

+ Vegan

+ Deze pure reep is niet BIO-gecertificeerd, maar wel gemaakt van biologisch geteelde cacao.

 

Georgia Ramon 73% Brazilië pure chocolade BIO

De reep: De 73% cacao voor deze chocolade komt van COOPOAM. Dit is een coöperatie uit de staat Pará ten oosten van de Amazone in Brazilië, die de krachten heeft gebundeld met vijf andere coöperaties. In totaal 95 boerderijen en 150 producentenfamilies telen gecertificeerde cacao op 1.125 hectare biologische en eerlijke producten.

De smaak: rood fruit, tropisch fruit, honing, rum.  Wij proeven er ook nog wat kruiden in.

De maker: Georg Bernardini en Ramona Gustmann uit Bonn hebben in 2015 het merk Georgia Ramon opgericht. Georgia Ramon richt zich op kwaliteit, creativiteit en diversiteit. Meestal met biologische grondstoffen maar als een bepaalde grondstof niet in een biologische variant aanwezig is, kopen zij direct bij de plantage-eigenaren en coöperaties, maar ook bij hun vertrouwde cacaohandelaar met als speerpunt, duurzaamheid en transparantie.

Ingrediënten: cacaomassa(bio), ruwe rietsuiker(bio), biologische cacaoboter(bio)

 

Taza Discs Kaneel 50% BIO

De reep: Voor deze twee discs is een blend gebruikt van cacao uit Dominicaanse Republiek en Haïti. 

Deze chocolade sluit qua structuur aan zoals de cacao koekjes die vroeger op windkracht door de molens in de Zaanstreek werden gemaakt. De chocolade was toen niet om te eten, maar werd gebruikt om een cacao drank van te maken. Taza heeft zich laten inspireren door de eeuwenoude Mexicaanse traditie.

De smaak: Taza maalt cacaobonen op handgemaakte granieten stenen om deze discs met een overweldigende smaak en ruwe textuur te maken.  De steengemalen chocolade is met geen enkele andere chocolade te vergelijken. De biologische kaneel is van hoogwaardige kwaliteit die een verwarmend gevoel geeft. Deze discs zijn om te snoepen maar ook om een heerlijke chocolademelk van te maken. Ook heerlijk bij een kopje thee of espresso.

De maker: Taza onderhoudt directe relaties met boeren, vraagt van de boer respect voor werknemers en het milieu en betaalt hen meer dan de Fair Trade prijs. Zij zijn trots om de eerste chocolademaker in de US te zijn die Gecertificeerde USDA Biologische cacao van Haïti levert door middel van een revolutionair Direct Trade programma.

Ingrediënten kaneel disc: cacaobonen(bio), rietsuiker(bio), kaneel (bio)

Ingrediënten chili disc: