No. 1: Korte workshop chocolade maken

CacaoLab kort - Chocolade maken

Loop binnen en ga meteen aan de slag. In ons CacaoLab staan alle ingrediënten, vijzels en authentieke werktuigen al klaar. Ook met maar weinig tijd kun je alles leren over het maken van chocolade op traditionele wijze.  

30 minuten, €9,50 p.p. - Kom je met maximaal 2 personen, dan kun je tussen 10:00 - 11:30 uur en 14:00 - 16:00 uur zelfstandig in de winkel aan het werk. (mei - sept. maximaal 2, daarbuiten maximaal 4 personen). Reserveren is aan te raden.

60 minuten, €22,65 p.p.- Plan je een dagje uit met 8 tot 12 personen, dan kun je reserveren. Je gaat aan de slag onder begeleiding van een workshopmedewerker in onze workshopruimte.

Vermelde prijzen gelden voor particulieren. Wil je iets organiseren voor een bedrijf, neem dan contact met ons op voor mogelijkheden en tarieven. 

Bekijk foto's →

Meer workshops ↓ 

 

No. 2: Workshop chocolade maken

CacaoLab - Alles over chocolade

Dit is een workshop met inhoud, smaak en ontdekkingen. Werk je in het zweet en beleef de geschiedenis van de cacaoproductie in en rondom Amsterdam.

90 minuten, €32,90 p.p. – Je gaat chocolade maken volgens oude technieken. Na het werk, ga je proeven. Ontdek de uiteenlopende smaken van single origin chocolade.

Boeken kan vanaf 8 personen. Kom je niet met een groep, kom dan langs op één van onze open inschrijfworkshops.

Vermelde prijzen gelden voor particulieren. Wil je iets organiseren voor een bedrijf, neem dan contact met ons op voor mogelijkheden en tarieven. 

Bekijk foto's →

Meer workshops ↓ 

No. 3: Workshop drop maken

DropLab - Uniek in Nederland

We nemen je mee van de zoethoutbergen in Aleppo tot de Arabische gom uit Senegal. Alle dropfanaten kunnen bij ons terecht, ook alle foodies zijn welkom.

120 minuten, €41,50 p.p. – Drop wordt gemaakt van een breed scala aan bijzondere ingrediënten. In deze workshop leer je ze kennen. Je mag alle ingrediënten proeven en alle stappen binnen het productieproces op kleine schaal zelf uitvoeren. Terwijl het dropdeeg afkoelt, maak je in de proeverij een dropreis door Europa. 

Vermelde prijzen gelden voor particulieren. Wil je iets organiseren voor een bedrijf, neem dan contact met ons op voor mogelijkheden en tarieven.

Meer workshops ↓ 

Chocolate River Tour

De Zaanstreek was het eerste industriegebied ter wereld. Hier werden vanaf de 16e eeuw hout, olie en tientallen andere producten verwerkt. Ooit draaiden hier meer dan 600 molens tegelijkertijd. In de 19e eeuw werden de meeste molens vervangen door fabrieken. De machines van Verkade, Duyvis, Lassie en Croklaan maakten dat de Zaanstreek ‘de provisiekast van Nederland’ werd genoemd.

Cacao was altijd een belangrijk onderdeel van deze ontwikkeling. Aanvankelijk met molens, later met fabrieken, werd cacao omgezet in chocolade. De streek telde tientallen fabrieken en op sommige dagen rook de hele streek naar cacao.

Met de Chocolate River Tour vaar je dwars door deze geschiedenis heen. Aan de hand van de fabrieken en molens langs de Zaan, prachtige verhalen en verschillende proeverijen onder leiding van een chocolade-sommelier krijg je een goed beeld van de geschiedenis van de cacao en chocolade.

Kortom: een unieke excursie in een uniek gebied. Vaar mee!

Elke laatste zondag van de maand, start om 15:30 .
Vanaf € 28,50 p.p.
Vaartijd: 75 minuten
Ga voor meer informatie en arrangementen naar de website van Windmill Cruises

No. 6: Workshop programma op maat

LabPlus - Programma op maat

Onze winkel en workshopruimte staat midden op de Zaanse Schans, aan het water en tussen de molens. Wil je een workshop combineren met een fiets-vaartocht of met een historische rondleiding, maak dan gebruik van ons netwerk. 

Zoek je een unieke locatie voor een speciale gelegenheid, zoals een vergadering of een borrel, vraag ons dan naar de mogelijkheden. 

Groepen zijn bij ons altijd welkom. Neem voor meer informatie over mogelijkheden en tarieven contact met ons op.

Bekijk foto's →

Meer workshops ↑

 

Spreekbeurtpakket

Spreekbeurt - Spreekbeurtpakket

Voor chocoliefhebbers die een onvergetelijke spreekbeurt over chocolade of cacao willen houden hebben we een mooi pakket met een scala aan ingrediënten: 

  • drie soorten cacaopoeder

  • cacaobonen, -doppen en nibs

  • cacaoboter en cacaokoek

  • chocolade callets wit, melk en puur - om te proeven

Alle ingrediënten zijn voorzien van stickers met een korte toelichting. Met dit pakket kun je iedereen laten voelen, ruiken en proeven. Het kan niet anders of dat wordt een 10!  

Je kunt het pakket in de winkel afhalen voor €12,85, of bestellen via info@zaansgedaan.nl en laten opsturen naar huis voor € 17,-.