Back to All Events

Chocolate River Tour

  • Windmill Cruises 21 Kalverringdijk Zaandam, NH, 1509 BT Netherlands (map)

Chocolate River Tour i.s.m. Windmill Cruises 

De Zaanstreek was het eerste industriegebied ter wereld. Hier werden vanaf de 16e eeuw hout, olie, verf, meel, papier en tientallen andere producten verwerkt. In 1730 draaiden hier zelfs meer dan 600 molens tegelijkertijd. In de 19e eeuw werden de meeste molens vervangen door fabrieken. De machines van Verkade, Duyvis, Lassie en CrokLaan maakten dat de Zaanstreek “de provisiekast van Nederland” werd genoemd.

Cacao was altijd een zeer belangrijk onderdeel van deze ontwikkeling. Aanvankelijk met molens, later met fabrieken, werd cacao omgezet in chocolade. De streek telde tientallen fabrieken en op sommige dagen rook het overal naar cacao.

Met de CacaoBoot vaart u dwars door deze geschiedenis heen. Aan de hand van de fabrieken en molens langs de Zaan, prachtige verhalen en verschillende proeverijen onder leiding van een chocolade-sommelier krijgt u een goed beeld van de geschiedenis van de cacao en chocolade.

Kortom: een unieke excursie in een uniek gebied. Vaar mee!

Windmill Cruises & Zaans Gedaan | CacaoLab        
Zondag 14 en 21 oktober
Tijd: 15:00-16:00 (60 min.) 

Deelname: €25,- p.p.         
Capaciteit: max. 50 deelnemers
Tickets reserveren: via info@windmillcruises.nl 

Deze activiteit is een onderdeel van Zaansmaken.

Deze activiteit is een onderdeel van Zaansmaken.

Vaar mee op de ‘chocolate river’.

Vaar mee op de ‘chocolate river’.

Earlier Event: October 17
Workshop (vol)
Later Event: October 23
Inloopworkshops CacaoLab