Back to All Events

Unieke gebeurtenis: Cacaomolen in werking

Unieke gebeurtenis: Cacaomolen in werking

In de Gouden Eeuw brachten Zeeuwen de eerste cacaobonen van Surinaamse plantages naar hun geboortestreek. Daar verrezen dan ook de eerste cacao-windmolens. Al snel namen de Amsterdammers deze lucratieve handel over. Hun cacaomolens verrezen aan de rand van de stad én in de Zaanstreek. Helaas is er nergens ter wereld één cacaomolen terug te vinden.

Behalve op 8 oktober! Voor één keer zal de specerijenmolen De Huisman veranderen in een cacaomolen. Zijn zware stenen zullen de cacaobonen tot cacaomassa malen. U kunt zien hoe in vroegere tijden deze massa tot een cacaodrank werd verwerkt en u mag meehelpen malen, wannen, kraken en uiteraard de 17e-eeuwse cacaodrank proeven.

Kom naar deze unieke gebeurtenis!!

IFIKZ-2017-logo-mobile-125x125.gif